Няма ли в „Последният печели“ да дойде друг поне малко „мартиноподобен“ играч?

След като 18 пъти подред любителите на състезанието „Последният печели“ по БНТ се наслаждаваха на мъжа, който помиташе със знания всички свои опоненти, в крайна сметка дойде и неговото отпадане, от което най-много загубиха зрителите.

Мартин Иванов по образование е историк, а по професия – спортен журналист, но самият той се определя като „Куизър“ – съзтезател в игри, в които участниците печелят благодарение и единствено на натрупани знания. Мартин отчита най-големите си успехи в сферата на телевизионни и други състезания.

Вероятно му предстоят още интересни приключения и занапред. Пожелаваме му ги!

Да, попадението водещ на предаването „Последният печели“ да бъде харизматичният Орлин Горанов, който определено се справя блестящо, е повече от приятно, но на феновете страшно много им липсва ерудиран играч. В епизодите след „Eрата Мартин“ болшинството са състезатели, които поради липса на знания „стрелят в тъмното“, а и си го признават, някои натискат предварително бутона с надеждата, че ще налучкат отговора без дори да предполагат какъв ще е въпросът и не могат да осъзнаят, че дори и да натрупат точки по този начин, удовлетворение няма да получат, а и стават смешни в очите на зрителите. Много по-достойно е да кажеш, че нещо не знаеш, отколкото да изтърсиш някаква велика глупост.

Нека отдадем нужното и на историка, географ и библиотекар от старопрестолно Търново – Николай Колев, който спечели цели 12 битки зад банката на предаването, както и на още няколко абсолютно читави играчи – хора с богата обща култура, които нямаха шанса на Мартин Иванов.

Нарекоха го Феномен, Терминатор на знанието, а към телевизионната игра прикачиха определението Умна. Да, ефирът и ние имахме нужда от подобно състезание, в което да изпробваме знанията си, да си припомним лица и събития от миналото, да научим нова информация. Но чакаме „мартиноподобен“ многознайко! Или поне малко подобен на него…

 


image0 (9K)