Няма да повярвате кои са сред номинираните за най-лош актьор

Номинациите за антинаградите „Златна малинка“, които отличават най-съмнителните постижения в киното през изминалата година, предизвикаха много коментари.

[ad id=“263680″]

За „приза“ най-лош актьор ще се борят – Том Круз за ролята му във филма „Мумията“ и Джони Деп за „Карибски пирати: Отмъщението на Салазар“. В „състезанието“ участват и Джейми Дорнан за „Петдесет нюанса по-тъмно“, Марк Уолбърг за ролите си в „Трансформърс: Последният рицар“ и в „Баша в излишък-2“, както и Зак Ефрон за „Спасители на плажа“.

За званието „най-лоша изпълнителка в главна роля“ претендират – актьорът в женски одежди Тайлър Пери за участието си в „Буу! Хелоуинът на Мадеа“, Дакота Джонсън за „Петдесет нюанса по-тъмно“, Катрин Хейгъл за „Незабравимо“, Ема Уотсън за „Кръгът“ и Дженифър Лорънс за „Майко!“.

В категорията за най-лош филм ще се състезават лентите „Емоджи-филмът“, „Трансформърс: Последният рицар“,“Петдесет нюанса по-тъмно“, „Мумията“ и „Спасители на плажа“.

„Победителите“ ще бъдат обявени на 3 март, в деня на връчването на най-престижните награди в света на киното – „Оскар“-ите.

Призът „Златна малинка“ е учреден през 1980 година. Номинациите се определят от жури, в което влизат около 700 души – от 46 американски щата и 19 страни. За антинаградата могат да бъдат номинирани филми, които са били представени в кината в САЩ и Канада през изминалата година.

[ad id=“225664″]

„Наградата“ отличава най-лошите и със съмнителна стойност произведения на киноиндустрията. Самата статуетка струва по-малко от 5 долара и представлява пластмасова малинка, покрита със златна боя.


image0 (9K)