Няма да повярвате защо задържаха един от шефовете на мафията в Япония

Шефът на една най-големите престъпни групировки на японската мафия Якудза – „Кобе Ямагути гуми“, е арестуван от пътни полицаи.

[ad id=“263680″]

Всяващият ужас Осама Тераока бил задържан, защото колата, която карал, не била преминала през годишен технически преглед. Той бил спрян при рутинна проверка на пътни полицаи. Оказала се, че Тераока няма нито сертификат за технически преглед, нито талон.

Оказва се, че според японските закони – той може да влезе в затвора за срок до половин година или да бъде глобен с 800 000 йени (около 72 000 долара).

Осама може да застане пред съда и за нарушения на условие за пускане под гаранция. Той се е срещал със свои приближени в дома си, което е нарушение на съдебната разпоредба.

[ad id=“225664″]

Мафията в Страната на изгряващото слънце се занимава с рекет, търговия с наркотици, нелегални проституция и хазарт. Скандалното е, че японската държава позволява на Якудза да се занимава с легални дейности. Нейни поздразделения се обявяват за компании или крайнодесни политически организации. Властите в Япония регистрират тези бандити, използвайки формулировката „Организации, склонни към насилие“.


image0 (9K)