Нямало обществени настроения за предсрочни избори, смята Цветанов

„Не смятам, че изглеждаме като похитени от опозицията. В сряда и четвъртък направихме нужната организация и имаше пленарни заседания. За следващите седмици ще ограничим командировките, хората, които не са в добро здравословно сътояние, също ще са на линия и няма да има проблем с кворума.“

Това каза по Нова телевизия председателят на парламентарната група на ГЕРБ и зам.-председател на партията Цветан Цветанов.

„Въпросът за Истанбулската конвенция и ставащите напоследък насилия над жени е хубаво да го задате на БСП и Корнелия Нинова. Те изведнъж рязко промениха отношението си към конвенцията. Ние като парламентарна група попитахме Конституционния съд и в момента подготвяме законодателни промени срещу домашното насилие, за които съм убеден, че и опозицията ще влязат в пленарна зала, за да ги приемем“, посочи вторият в ГЕРБ.

„Не укорявам опозицията, че не влиза в зала. Кворумът е задължение на управляващите, но петък е ден за парламентарен контрол. От БСП не спират да говорят лъжи, а когато трябва да задават въпроси и имат възможност да контролират изпълнителната власт, те не се регистрират и търсят само скандали. Несериозно е да говориш за смяна на модела, а те да ги няма в парламента“, критикува Цветанов.

„Няма обществено настроение за предсрочни парламентарни избори. Има протести, но ние сме поели ангажименти към майките на деца с увреждания и смятам, че ги изпълняваме. Аз никога не бих казал такива думи като Валери Симеонов. Трябва да погледнем обаче и какви усилия е положил той за решаването на проблемите на хората с увреждания“, заяви той.

„Трябва да подкрепим българските институции, които водят борба с корупцията. която дава възможност на компетентните органи да водят тази борба. Колегите от Обединени патриоти са направили това предложение за председател на ДАБЧ, но те никога не са защитавали Петър Харалампиев, след като беше предаден на компетентните органи“, подчерта зам.-председателят на ГЕРБ.

„Политическа отговорност може да се носи, когато има облагодетелстване от подобна корупционна схема. От прокуратурата ясно и категорично заявиха, когато запознаваха обществеността с фактите по случая, че такова обалгодетелстване от страна на ВМРО и Каракачанов няма“, коментира още Цветанов акцията в ДАБЧ.


image0 (9K)