Няколко съвременни правила за етикет на бельото

Бельото може не само успешно да прикрие недостатъците на фигурата, но също така е в състояние да развали външния вид, ако е избрано неправилно по размер или стил. Освен това, за да създадете красив и не вулгарен външен вид, при избора на бельо трябва да вземете предвид настоящите етични стандарти. Събрахме няколко правила за етикет, спазвайки които, винаги ще се чувствате уверени при избора на бикини, сутиени и чорапогащи.

Правила за прозрачна блуза 

*За блузи, изработени от тънък плат, трябва да изберете сутиен с подобен нюанс. Ако по-рано забележимо прозрачно бельо беше на мода (често се срещаха комбинации от бели блузи и черни сутиени), сега се смята за лош вкус.
*По-добре е да носите бельо под бялата прозрачна блузка, което е възможно най-близко до цвета на кожата ви.
*Избраният сутиен трябва да е едноцветен.
*Ако дрехата е откровено прозрачна, сутиенът трябва да бъде заменен с дантелена бралета или плътно прилепнала тениска в цвета на блузата.
*Бялото бельо трябва да се избягва, независимо от нюанса на блузата, тъй като ще бъде твърде видимо.

Правила за сутиена

*Всички правила за носене на сутиени, препоръчани от стилисти, имат един принцип: бельото не трябва да се забелязва. На първо място, трябва да обърнете внимание на текстурата на материала, от който са направени сутиена и дрехите.
*Колкото по-дебели и свободни са дрехите, толкова по-текстуриран може да бъде сутиенът. Ако предпочитате тесни дрехи, изберете сутиен, който е гладък, без стърчащи краища и с добра опора.

Правила за чорапогащи

*Чорапогащите могат да бъдат чудесно допълнение към всяка визия, но невъзможността за избор на цвят и текстура на този продукт може да доведе до груб провал. Особено внимание трябва да се обърне на официалността на ситуацията и вашите обувки.
*В офиса трябва да следвате правилото за един цвят: изберете светли чорапогащи за светли дрехи, а черни или кафяви за тъмни. В същото време чорапогащникът не трябва да е по-тъмен от полата, идеалният вариант е тон в тон или малко по-светъл.
*Мрежата и шарките са чудесен избор за парти, но не са подходящи за ежедневно носене.
*По-добре е да изберете чорапогащи със средна плътност за обувки и дебели за ботуши.

Правила за чорапите

*Чорапи – лятно решение за жени, които работят в офис и съблюдават дрес-код. Правилата за хармонично съчетание на този атрибут с основното облекло ще помогнат да се избегне неприятна ситуация.
*Белите чорапи са чудесни с тоалет за медицинска сестра или като сватбено бельо. В други случаи трябва да се предпочитат неутрални тонове.
*Цветните фигури върху чорапи (както и чорапогащи) е по-подходящо за момичета с много тънки крака, тъй като визуално ги прави да изглеждат по-дебели. За собствениците на пълни крака е по-добре да носят еднотонни изделия.
*Оптималната дължина на чорапите се определя просто: маншетите трябва да са на една длан над нивото на полата или шортите.

Правила за бикини

*Изглежда, че изборът на бикини няма нищо общо с правилата за комбиниране на елементи от облеклото. Нека обаче си спомним една малка подробност, която може да унищожи целия чар на всеки образ: говорим за остри ластици, които се врязват отстрани. *Малко по-рядко срещан, но не по-малко досаден проблем са очертанията на долните гащи отдолу, видими през плата на панталона или полата.
*Изберете бельо въз основа на външния вид на задните части. Например правилото работи чудесно: колкото по-стегнато е дупето, толкова по-отворени бикини можете да си позволите.
*Материята на бельото е в пропорционална зависимост от материала на горното облекло: ако носите неща, изработени от много тънка, почти ефирна тъкан, тогава бикините трябва да бъдат избрани с еднаква плътност.
*За да се отървете от омразните ластици, които буквално „захапват“ тялото, е достатъчно да следвате два прости принципа: 1) изберете бельо с прилепване над проблемните зони и 2) дайте предпочитание на безшевните шорти вместо прашки и бикини.

Правила за бралета

*Бралетката е малък, безшевен топ, често украсен с декоративни елементи. Можете да носите този продукт като самостоятелен елемент или като бельо.
*Бралета подхожда на момичета с малки гърди, защото не поддържа добре и при пищни форми разкрива малко повече, отколкото би трябвало да показва.
*В качеството на самостоятелен дантелен топ е по-добре да го носите в комбинация с пола или панталон, които имат висока талия.
*Идеален за носене под блуза, която е твърде отворена, за да се носи с обикновен сутиен. Бралета може да се види отпред, отзад или в ръкавите. Единственото ограничение тук е в текстурата на блузата: тя не трябва да бъде дантела.

Превод от руски: Зарата

 


image0 (9K)