Няколко спортни турнира радваха старозагорци през почивните дни.

През почивните дни, в Стара Загора се проведоха няколко турнира, които затвърждават спортния дух на града.

Проявите бяха част от календара със събития, посветени на 5-ти октомври, Ден на Стара Загора. Съботната сутрин започна с надпревара по кросфит за деца от 10 до 16 години в парк „Зеления клин“, а час по-късно бе дадено началото на 4-тата Балканиада по футбол за ветерани. Участие в нея взеха отбори от България, Гърция, Турция и Сърбия. В спора за първото място отборът на „Берое“ – ветерани, победи представителите на Бурса, а с бронзовите медали се окичиха ветераните от Ниш.

На стадион „Трейс арена“, се проведе първото издание на турнир за Купата на кмета „Самарско знаме“. 20 отбора от цялата страна премериха сили в надправарата по минифутбол. Победител е отборът на „Уефалона“ от Хасково, на второ място се класира отборът на „МФК Сани МЛ“ от София, а трети – „Ел Галактикос“ от Стара Загора. Бяха раздадени призове за най-добър вратар, най-полезен играч и голмайстор на турнира.
Футболни умения показаха и отбори в турнир за хора с увреден слух, който се проведе на игрищата за мини футбол, източно от Плувния басейн в града. В него призьори съответно са отборите на Дупница, София, Варна, Бургас, Пловдив и Стара Загора.
Над 200 състезатели от 13 клуба, момчета и момичета, на възраст от 13 до 15 години, показаха умения и талант с шпага в Турнир по фехтовка „Купа Стара Загора“, който се проведе в един от старозагорските търговски центрове.
Неделният ден събра любителите на традиционните народни борби на стадион „Трйс арена“. В събитията се включиха временно изпълняващият длъжността кмет на Стара Загора инж. Янчо Калоянов, заместник-кметовете Красимира Чахова и Йордан Николов, народни представители, общински съветници, секретарят на старозагорската администрация Делян Иванов, както и представители на отдел „Спорт и туризъм“. Сред официалните гости бяха президентът на Българската федерация по борба Христо Маринов и световният шампион и бронзов олимпийски медалист Явор Янакиев.


image0 (9K)