НЧ „Настроение“ще представи Стара Загора в световен мост „Пробуждане с хоро“

За шеста поредна година, по повод 3 март – Националния празник на Република България,  сдружение „Азбукари“ организира инициативата – световен мост – „Пробуждане с хоро“.

Тази година, съпричастни с пандемичната обстановка, те пренасят празника изцяло онлайн. Той ще се проведе на 3 март, от 12:00 часа, с излъчване в социалните мрежи, YouTube и сайта на сдружението.

„Народ, който играе хоро по време на пандемия не може да бъде победен. Покажете, че нищо не може да ни попречи да играем хоро, без значение къде – вкъщи, на работа, на терасата, в парка“, се казва в анонса на организаторите.

В уникалното по рода си събитие, Стара Загора за пореден път ще бъде представена от НЧ „Настроение-2017“. Участие ще вземат – ПТФ „Настроение“, голяма група деца при НЧ „Настроение-2017“ – Стара Загора, концертна група „Настроение“.

Специални гости ще бъдат народните певци Веско Василев и Деница Янкова и музикантите – Красимир Панчев, Райко Севов и Йордан Владев. „Снимайте клипче, в което се представяте и показвате как играете хоро. Качете го в своя профил, на страницата на „Азбукари“ и на събитието „Пробуждане с хоро“, призовават от „Настроение“. Не забравяйте, че българският фолклор ни зарежда, прави ни задружни, горди и борбени.


image0 (9K)