НФСБ ще настояна ОП да поискат оставката на министър Ангелкова

Според заместник-председателя на НФСБ няма война между Румен Радев и Бойко Борисов, а се създава напрежение между институциите

[ad id=“225664″]

„НФСБ ще предложи в коалицията на Обединените патриоти оставката на министъра на туризма Николина Ангелкова. Това ще се обсъди на коалиционен съвет. Ангелкова покровителства мутрите в туризма. Валери Симеонов няма апетит към министерския пост. При нас няма принцип стани да седна. Може да се намери експерт от НФСБ, който да поеме поста.“ Това заяви в предаването „Офанзива“ по Канал 3 заместник-председателят на НФСБ Борис Ячев.

„Няма да подкрепим ратифицирането на Истанбулската конвенция в пленарна зала. Идеята за референдум не е обсъждана в коалицията на Обединените патриоти, защото няма да е валиден и активен. Това е излишно харчене на пари“, каза Борис Ячев.

[ad id=“236993″]

„Има прискърцвания в „Обединените патриоти“. Валери Симеонов е известен с директния си тон. Каруцата скърца, когато върви. Има неща за които трите формации не са на едно мнение, но в крайна сметка излизаме обединени. Когато каруцата не скърца е опасно за ОП и формата на правителството. Няма крах и проблеми в коалицията“, допълни Ячев.

Той отбеляза, че в коалицията продължават да искат оставката на Валери Жаблянов от БСП.

[ad id=“236999″]

Борис Ячев коментира и дали Камен Плочев трябва да подаде оставка като управител на НЗОК. „Не трябва да се бърза, ако той си отиде, няма кой да подпише и един документ. Писмото му е политически и административен акт“, добави Ячев.

Според него няма война между Румен Радев и Бойко Борисов, а се създава напрежение между институциите.

[ad id=“237001″]

„Има две кандидатури за председател на антикорупционния орган – председателят на КОНПИ Пламен Георгиев, издигнат от ГЕРБ и ОП и Николай Николов от Комисията за предотвратяване на конфликта на интереси издигнат от БСП“, каза още Борис Ячев.


image0 (9K)