Нулеви равенства в Ливърпул и Лион

При нулеви равенства завършиха осминафиналните срещи от Шампионската лига по футбол между Лион и Барселона, както и между Ливърпул и Байерн (Мюнхен). И докато в Лион двата отбора създадоха доста атаки и голови положения, то битката и затворената игра властваше на Анфийлд.
Халфовата линия на Ливърпул не успя да преодолее тази на баварците, а и слабата моментна форма на Мохамед Салах си оказаха решаващо влияние за немощната атака на Червените. Макар и първите положения да бяха за тях в мача, то опасности за вратаря Мануел Нойер се появиха чак след половин час игра. То дойде след удар на Наби Кейта, първоначално блокиран от защитник, но топката отиде в Садио Мане. Сенегалският нападател, макар и останал почти фронтално срещу вратаря, стреля много лошо и изобщо не улучи вратата. Двамата комбинираха малко случайно в края на първото полувреме отново, като този път Мане реши да завърши със задна ножица, но също толкова неточно.
Ливърпул овладя трайно средата на терена в първите 15 минути на второто полувреме, но атаките им не успяваха да преодолеят последната третина на Байерн и да създадат проблеми. От другата страна в 75-ата минута Серж Гнабри и Хамес Родригес пробваха далечни изстрели, но нищо опасно нямаше за Алисон Бекер на вратата на домакините. Скуката беше едва нарушена пет минути преди края, когато Мане все пак някакси стреля във вратата с глава, но във вратаря Нойер.
Барселона и Лион ще решат всичко в реванша на 13-и март на Ноу Камп, а срещата беше далеч по-интересна от другия мач снощи. Особено активен, Усман Дембеле създаде първите възможности за своя отбор в мача. Още в 3-ата минута той се измъкна от ляво, но от 10-ина метра стреля в аут. Домакините също нямаха намерение да се бранят и в 9-ата минута Мартен Терие стреля мощно. Марк-Андре Тер Стеген все пак успя да играе с топката, която се отби в напречната греда.
Но това беше само моментен проблясък в този етап от мача, като Барселона беше близо до попадание с нов изстрел на Дембеле в 20-ата минута.
Положенията в началото на второто полувреме бяха за Лион, като Мемфис Депай особено се активизира и създаде две добри ситуации, но ударите му и на колегите от атаката не бяха точни. Лео Меси имаше първата възможност за втората част едва 20 минути преди края й, а секунди по-късно Луис Суарес направи сериозен пропуск след комбинация с Жорди Алба.
Каталунците демонстрираха страхотна кондиция и в последните 10 минути на мача натиснаха здраво, като положенията започнаха да се редят пред вратаря Антони Лопеш. Бускетс, Меси и Суарес бяха хората, които излязоха на ударна позиция, но изстрелите им не намериха целта.


image0 (9K)