Нов циклон не ни обещава хубаво време и следващата седмица

През идващата седмица Средиземноморски циклон ще донесе нова порция валежи и захлаждане. След вторник се очаква температурите да паднат надолу , съобщи NOVA.

Днес все още на много места в страната ще има валежи, главно в Източна България с гръмотевици, но от запад ще започне разкъсване и намаление на облачността.

Вятърът постепенно ще се ориентира от запад-северозапад и ще е до умерен. Максимални температури между 17° и 22°.

Над Черноморието

преди обяд ще бъде предимно облачно, но в следобедните часове облачността ще се разкъса. Ще има превалявания, възможни са и гръмотевици. Ще духа слаб до умерен предимно южен вятър, който през деня ще се ориентира от запад-северозапад.

Максимални температури на въздуха: 15°-19°. Температурата на морската вода е 13°-14°. Вълнението на морето ще е около 2 бала.

Над планините

ще е облачно с валежи от дъжд, над 2000-2100 метра от сняг. На отделни места ще прегърми. По-значителни разкъсвания на облачността ще има по-късно през деня. Ще духа умерен до силен северозападен вятър.

Максимална температура на височина 1200 метра около 11°, на 2000 метра – около 4°.

В средата на следващата седмица валежите ще продължат, повече в Западна и Северна България, а температурите ще останат без промяна. И в четвъртък се очакват превалявания, но вече по-слаби.

От петък се очаква времето да се стабилизира и да бъде предимно слънчево. Температурите ще достигат летни стойности чак след 20 май.


image0 (9K)