Нов удар по Кобрата! Искат служебна загуба в мача с Богдан Дину

Датата 14 май се явява ключова за кариерата на Кубрат Пулев. Освен, че тогава ще има изслушване за лиценза си пред Спортната атлетическа комисия на щата Калифорния по казуса с целувката по устата на репортерката Джени Суши, той ще научи и дали ще претърпи служебна загуба в мача с Богдан Дину, когото победи на 24 март в Коста Меса с нокаут.

В началото на седмицата от лагера на румънеца входираха официално жалбата си срещу резултата от двубоя. Днес обаче стана ясно и какви са исканията на щаба му. Първоначално се смяташе, че той ще претендира за преиграване на срещата, но всъщност мениджърът на Дину – Грег Коен, е поискал директно служебна загуба за Кобрата.

Протестът е заведен именно пред Спортната атлетическа комисия на щата на Калифорния и тя ще даде решенията си по двата отделни казуса, касаещи Кобрата, в рамките на един ден. Засега от комисията са допуснали официално изслушване на претенциите на Коен.

От щаба на румънеца се позовават в претенциите си на непозволен удар от страна на българина, който е довел до нокдаун на Дину, последван от още един забранен удар. Те цитират решението на арбитъра на ринга да даде 5 минути на Дину да се възстанови след тази поредица, след което мачът продължи.

Тогава последваха нови два нокдауна от страна на Пулев, а всичко завърши с нокаут в негова полза. От щаба на съперника му твърдят, че и те са следствие на нечисти удари от негова страна. Затова Грег Коен иска задействането на чл. 4 CCR-368 от Официалните правила на Атлетическата комисия на щата Калифорния, според който резултатът от даден мач може да бъде променен служебно, ако за постигането му има използвани нерегламентирани методи.

 

Източник – Гонг


image0 (9K)