Нов рунд в битката между Тръмп и ФБР

Демократите в САЩ обвиняват президента, че атакувал ФБР заради разследването на руската връзка

[ad id=“218548″]

Президентът на САЩ Доналд Тръмп пренебрегна предупрежденията на назначения от него директор на Федералното бюро за разследване и късно вчера нареди публикуването на документ, в който се твърди, че разследването на неговата кандидат президентска кампания от бюрото е било предубедено, съобщават световните агенции, цитирани от бТВ.

„Това, което става в нашата страна, е позор”, каза президентът, обявявайки, че е декласифицирал документа, подготвен от конгресмена републиканец и бивш член на предизборния екип на Тръмп Девин Нунес.
Водещи членове на американския Конгрес от опозиционната Демократическа партия предупредиха президента на САЩ Доналд Тръмп да не използва като претекст разсекретения документ за ФБР, за да уволни главните магистрати, които отговарят за разследването на руската намеса в президентските избори.

[ad id=“218001″]

„Уволнението на (зам.главния прокурор) Род Розенстийн (втори по ранг в министерството на правосъдието), ръководни служители от министерството или Боб Мълър (специален прокурор по разследването на руската намеса) може да създаде конституционна криза, невиждана от ерата „Никсън” насам”, предупреждават лидерите на демократите в писмо до президента, визирайки заповедите на Ричард Никсън за уволнение на служители от правосъдното ведомство по време на скандала „Уотъргейт”.

[ad id=“218548″]

Директорът на ФБР Кристофър Рей е разпратил вчера съобщение до подчинените си, че застава зад тях след разсекретяването на паметна записка на конгресмени републиканци, предаде Ройтерс.

„Стоя зад нашата споделена решимост да вършим работата си независимо и по правилата“, пише в съобщението. „Говоренето е евтино. Работата, която вършите, ще е трайна“, добавя той.


image0 (9K)