Нов протест срещу поскъпването на водата в Добрич

На пореден протест се събраха гражданите на Добрич, за да изразят недоволство от управлението на местното ВиК дружество. Протестът беше предизвикан от предстоящото увеличение на цената на водата за област Добрич.

[ad id=“263680″]

Демонстрацията се състоя пред сградата на Обласната управа в Добрич. В 11 ч. се събраха граждани, недоволни от ВиК дружеството. С лозунги: „Оставка“, „Няма да мълчим“, „И стотинка е много“, „Добрич е в беда. Искаме вода“ те изразиха несъгласието си повече да плащат висока цена за услуга с изключително лошо качество, съобщава БНР. Хората настояха цената на водата в областта да не се повишава и поискаха оставката на управителя на дружеството Тодор Гигински.

[ad id=“218001″]

Организаторите на протеста заявиха, че те не са политически пристрастни и не изпълняват поръчки, каквито обвинения се чуха през изминалата седмица. Те нарекоха себе си „абонати на ВиК-Добрич“. Според тях, всички кметове в областта, Асоциацията на ВиК и Комисията за енергийно и водно регулиране трябва да оставят цената на водата непроменена. За да подкрепят протеста, на мястото дойдоха заместник-кметът на Добрич Боян Коларов и общински съветници.

[ad id=“218548″]

Предвиденото повишаване на цената на водата в област Добрич е до 3.28 лв. за куб. м. Миналата седмица също имаше протести срещу управлението на водното дружество за област Добрич и искания за оставка на цялото му ръководство.

 


image0 (9K)