Нов протест на Джерман срещу депо за отпадъци

В продължение на 7 години местните се борят с намеренията да бъде построено сметище на 400 метра от къщите им

[ad id=“263680″]

Жители на село Джерман протестират срещу депо за отпадъци. В продължение на 7 години местните се борят с намеренията да бъде построено сметище на 400 метра от къщите им, съобщава БНТ.

В 12 часа жителите на село Джерман блокират за движение главния път Е-79, който преминава в района на селото. Основните опасения на хората са, че с изграждане на депото в непосредствена близост до къщите им, ще се замърси въздухът, почвата и водата.

[ad id=“218001″]

„Вече 7-ма година протестираме и ще продължаваме още 7, ако трябва, но се надяваме премиерът на Република България най-сетне да разбере за какво става въпрос, защото през последните години той е манипулиран и лъган от управляващите в Дупница, че тук няма проблем, а проблемът е голям“, коментира Борислав Тасков, председател на инициативен комитет „Бъдеще за Джерман“.

[ad id=“218548″]

Общината в Дупница обяснява, че няма друг вариант освен този парцел. С него е спечелен проект за европейско финансиране, който ще бъде реализиран. Очаква се реализацията и стартът на изграждането на депото тук да стартира около средата на годината.


image0 (9K)