Нов паркинг в Стара Загора – нагънат и с изронени плочки. Междублоково пространство тъне в кал и разбива коли (СНИМКИ)

В ЗАРАТА получихме сигнал в рубриката „Изпрати новина“ от старозагорец, който показва в снимки и коментар как изглежда едно междублоково пространство в централната част на Стара Загора, близо до възлово за паркиране място, каквото е болница „Тракия-Център“ и свързаното с него място около нов търговски и офис център.

„Здравейте, от много време се възмущавам от паркинга и междублоковото пространство, което се намира под бул. „Христо Ботев“ и на юг от болница „Тракия“ Център. И няма как да съм безучастен не само към изгледа и неудобството, но и към качеството на свършената работа. Новата сграда на „Патриарх Евтимий“, в която се помещава голям магазин на търговска верига на партерния етаж и офиси на по-горните етажи, е пусната в експлоатация от около 3 г. Магазинът е от година и половина.

[ad id=“222978″]

С пускането на сградата бяха направени и плочките около и зад нея. Пространство за паркиране – идеално! Но започнаха по тях да се качват големи камиони, за да зареждат магазина и вижте сега паркингът на какво е заприличал. Преди 2 месеца положиха нови плочки пак там за разширяване, но вече всичко е изронено, извадено, нагънато. Освен това тук всеки ден влиза и тежкия автомобил на сметосъбиращата фирма, който като направи само една маневра, избутва и без това разместените плочки.

Този проблем не е единствен обаче. В съседство е паркинг между блоковете, който снимах и ви изпращам. На него заради болницата паркира половин южна България. Ние живеем тук, а вече и много работещи в района хора спират на него. Картинката е не само грозна и кална, но и опасна за колите ни, защото теренът е много неравен, на места каменист, и си закачаме ауспусите отдолу. В дъждовно време тук си квакат жаби с дни.

Подавам сигнал до Зарата с надежда някой от властимащите да го прочете и да вземе мерки. Уточнявам, че това не е само мое мнение, а и от снимките всичко е видно.“

Ако имате информация за други наболели проблеми в Стара Загора, пишете, снимайте и изпращайте в двете рубрики на ЗАРАТА „Изпрати новина“ и „Подай сигнал до кмета“.


image0 (9K)