Нов метод за бързо отслабване – тренировката е около 4 минути

Мечтаете ли за стройно и стегнато тяло? Имате желание, а никаква възможност за дълги кросове сутрин или времето, което можете да изкарате в залата, предпочитате да го споделите с децата? Методът Табата значи е създаден само за вас!

Той представлява комплекс упражнения, които помагат за по-бързото изгаряне на мазнините и укрепване на мускулите. Тя е специалният подарък за света от д-р Изуми Табата, който помогнал на японските кънкьори с метод, който ще увеличи тяхната издръжливост. Открил, че това може да се постигне с интензивна тренировка в продължение на 20 секунди, редуващи се с паузи от 10 секунди.
Какви са ефектите от тренировките?

Благодарение на нарастващия брой повторения и кратките почивки идва до по-добра циркулация на кръвта в мускулите и, следователно, увеличаване на силата. Много ефективно намаляват мастните натрупвания и имат подобен ефект като след кардио тренировка – подобряват функцията на сърцето и насърчават кръвообращението.

Как изглеждат упражненията?

Правят се упражнения за укрепване на гъбните и коремните мускули, лицеви опори, клекове (клякания), скачане с въже. Серията трябва да продължи 20 секунди, след което следва кратка пауза от 10 секунди.

Упражненията се провеждат в осем серии, а преди това е задължително загряване от пет минути, колкото трае и отпускането след тренировка. Табата упражненията са много интензивни и е важно да се въвеждат постепенно, за да се избегнат наранявания.

Един вариант, с който да опитате метода:

Вдигане на тежести: четири пъти с лявата, след това – с дясната ръка, в рамките на 20 секунди

10 секунди почивка

Клекове: максимално бързо, с продължителност от 20 секунди

10 секунди почивка

Лицеви опори: максимално бързо, с продължителност от 20 секунди

10 секунди почивка

Коремни преси: Максимално бързо за 20 секунди

10 секунди почивка

Методът Табата ще върне бързо самочувствието ви – още преди да сте се отървали от излишните килограми, ще посрещате деня с усмивка и енергия. Това ще промени отношението ви към работата и хората около вас

Източник – Жена на върха


image0 (9K)