Нов инцидент със самозапалил се Galaxy Note 7 в самолет

Редица авиокомпании по света забраниха носенето на борда на Galaxy Note 7 на Samsung, заради регистрираните случаи на самозапалване и самовзривяване на батерията.

Батерията на Samsung Galaxy Note 7 на един от пътниците започнал да дими, когато се качвал на самолета на японското летище Кансай. Това е първият такъв случай в Япония.

Министерството на транспорта на Япония забрани носенето на този модел телефони в самолетите, така че представители на службите за сигурност помолили пътника да предаде телефона. Когато той се опитал да извади батерията, тя започнала да дими. Започнало е разследване на инцидента.

Редица авиокомпании по света забраниха носенето на борда на Samsung Galaxy Note 7. Носенето на такива смартфони в самолет беше забранено и от правителството на САЩ, Израел и Обединените арабски емирства.

Компанията производител обяви на 2 септември масовото изтегляне и спирането на продажбите на Galaxy Note 7 заради проблеми с батериите, които могат да доведат до неочаквани експлозии. Впоследствие компанията съобщи, че дефектът е отстранен и е започнала замяната на закупените смартфони от този модел с нови. Въпреки това, както се оказа по-късно, проблемът не е решен. Така на 11 октомври беше обявено пълното спиране на производството на телефона.


image0 (9K)