Ново 20: Според Агенция Блиц Цветан Василев станал сръбски гражданин

Сръбският сайт „Блиц“ публикува материал за Цветан Василев със заглавие „В България е обвинен в измами за два милиарда евро, а в Сърбия купи фабрика и я доведе до фалит“.

[ad id=“225664″]

В публикацията се посочва,че след укриването си в Сърбия, Цветан Василев иска убежище и го получава, въпреки,че Сърбия е задължена да го екстрадира поради заповедта до Интерпол.
Според някои източници, причината за това Василев да може безпрепятствено да работи в Сърбия е близкото познанство на Василев и бившия сръбски президент Томислав Николич. Банкерът е един от най-големите спонсори на хуманитарната организация, ръководена от съпругата на Николич. По информация на сръбското издание, Василев е дарил 1,2 милиона динара на фондацията. В същото време той е дължал 950 милиона динара за ток и газ в стъкларския завод в Парачин, Сърбия.

[ad id=“225664″]
„Блиц“ пише,че фабриката е докарана до фалит, чрез заем от 47 милиона евро, взет от „Вексилум Балкан“, за което има съмнения, че също е на банкера. „Цялата история с пристигането на Цветан Василве в Сърбия и купуването на Стъкларския завод в Парачин е обвита в тайна“, пише сръбското издание.

http://BNews.bg


image0 (9K)