Новото меню на „Чевермето“ идва с виртуозната музика на Йордан Йончев-Гъмзата

[ad id=“225664″]

С промоция на новото си меню и изпълненията на българския виртуоз на саксофона Йордан Йончев-Гъмзата известният старозагорски ресторант „Чевермето“ ще посрещне гости на 21 февруари. Безплатната дегустация на ястия и вина и темпераментната музиката на „Гъмзата брас бенд“ ще са подаръкът на домакините за клиентите на заведението.

Стопаните на „Чевермето“ са избрали нестандартен начин да представят новите си кулинарни предложения. От далечната 2005 г. досега традициите на българската кухня присъстват приоритетно в менюто на ресторанта с апетитно име, но сега майсторите готвачи са твърдо решени да покажат, че „По-хубаво от българското няма“.

[ad id=“236999″]

Това е и мотото на менюто, което е едновременно по домашному познато и в същото време неподражаемо вкусно. То ще ви върне с носталгия към уютната бабина кухня с чудните й аромати. Като че ли току-що откъснати от лехата в селския двор, зеленчуците и подправките носят онзи позабравен мирис на истинската храна, която днес все повече търсим в нашия забързан свят. На страниците на кулинарната „книжка“ в „Чевермето“ със сигурност всеки клиент ще намери своята манджа. Не са забравени нито любителите на постните ястия, нито тези на месните деликатеси. Изобилието е голямо, а изборът – труден, защото ти се иска да опиташ от всичко.

Печена луканка, домашна наденица, дълги кюфтенца, все имена, които възбуждат апетита. С фантазия и любов под всяко предложение е описано как и с какви продукти е направена съответната гозба. Ето и един пример. „На дъното на гювече слагаме листа от зеле, отгоре нареждаме обезкостен телешки джолан, суджук, сланинка, домат, морков, лук и чесън. Добавяме малко зелева чорба, подправки и…във фурната“. Едва ли има на света чревоугодник, който би устоял на това изкушение. А то не е единствено, защото в „Чевермето“ можете да откриете още много домашни ястия, които трябва да бъдат опитани. Селска кокошка, печен блажен боб, горски гъби с маслини и мръвка са само част от невероятните кулинарни магии, които предлагат в новото меню майсторите готвачи. За да изненадват всеки ден своите клиенти с нещо ново, те предлагат ежедневно по един специалитет на майстора. Както и всичко друго, то е прясно приготвено и съобразено със сезона.

[ad id=“263680″]

За отличния вкус на кухнята решаваща роля имат натуралните и пресни продукти. В „Чевермето“ всичко се готви само за деня и само с отбрани меса и зеленчуци. Входящият контрол върху суровите продукти е много строг. Маргаринът и други храни със съмнителни ползи за здравето са изхвърлени от списъка. Винената листа, която вече е отделена от основното меню, също е подчинена на желанията на клиентите. Тя е съставена предимно от еликсири, които в годините са с доказан приоритет на масата на гостите.

За перфектното поднасяне на една гозба решаваща роля имат използваните съдове. Какво по-красиво и апетитно от това да ви поднесат ястие, сготвено на фурна, в чугунена съдина, поставена върху дъска. Или студени мезета като сланинка, нарязана на тънко, бахур, праз и препечени филийки, също върху голяма дъска. Приятно е усещането да ти сервират традиционна българска гозба в керамична чиния или купа с традиционни български мотиви. Традициите са навсякъде. Всъщност няма нищо случайно. В любимия на старозагорци и на гостите на Стара Загора ресторант наистина ще се почувствате като в стара българска приказка. Не само заради майсторски приготвените и поднесени в подходящи съдинки ястия. Старата и пълна със сено каручка в средата на една от залите, битовите елементи, които надничат отвсякъде, ще ви върнат към един идиличен свят на спокойствие, любов и наслада.

[ad id=“232523″]

Новото си е ново, но и любимите на клиентите манджички не са забравени. Изпитаните във времето рецепти продължават да присъстват в менюто. Тук са и „Сериозното мезе“, „Шарената пърженица“, гозбите на пещ, приготвени по рецепти от стари времена. Само в „Чевермето“ можете да опитате тавалълк от шарено свинско месце, в съчетание със свински дроб, праз лук и подправки. Или пък тавичка с домашни кюфтенца. А може и къпани кюфтенца в доматен сос. Няма да сгрешите в нито един свой избор.

Затова не бива да пропускате празника на 21 февруари. С музиката на виртуоза на саксофона Йордан Йончев-Гъмзата тази кулинарно-музикална фиеста ще остави трайни спомени в сърцата ви.

Ако искате и вие да бъдете част от купона и да сте сред първите, които ще дегустират новото меню, трябва да направите предварително резервация на тел. 0895 609835.

Входът е свободен, а местата са ограничени!

На същия телефон 0895 609835 можете да поръчвате всеки ден вкусна храна за дома или офиса от 8.30 до 22 часа.


image0 (9K)