Новото в конкурса за избор на Царица на Августиада в Стара Загора

Седмото издание на Фестивала на виното и културното наследство АВГУСТИДА 2018 ще се проведе от 12 до 14 октомври т.г. в Регионален исторически музей Стара Загора и на други места в града.

[ad id=“225664″]

За трети път ще се проведе конкурса за избор на Царица на Августиада, като посланик на фестивала.

Първите две момичета, спечелили престижното отличие – Антония Дойчева и Мартина Танева изпълниха своята мисия да популяризират фестивала и културно-историческото наследство на Стара Загора на туристически форуми и други събития.

В тазгодишния конкурс има много нови елементи, които със сигурност ще повишат неговия престиж.

Кастингът на желаещите да се включат в избора ще бъде на 29 септември от 14 ч. в Платинум клуб на Mall Galleria. Молът отново ще осигури паричните награди на победителите. Тоалетите на момичетата за конкурса ще бъдат осигурени от магазина на престижната модна къща „Юнона“ в Mall Galleria Стара Загора, която ще награди момичетата, класирани на първите три места с актуални тоалети. Царицата на Августиада ще спечели професионална фото сесия и ще бъде корица на списание Zona bg за месец ноември.

Царицата на Августиада 2018 ще получи специално изработена за конкурса корона. Короната е уникат, а дизайнът и изработката са на Славин Янакиев, изп. директор на завод „Прогрес”. Тя ще бъде връчена от миналогодишната победителка.

Победителката в конкурса и нейните подгласнички ще участват в официалното откриване на фестивала. Тя ще вземе участие и в Гала вечерта, и в награждаването на отличените вина. Ще представя Августиада и Стара Загора на туристически форуми и други събития през годината.

Всички участнички в конкурса ще получат награди, осигурени от търговските марки на Mall Galleria, а именно Golden rose, RKAcessories, Martinez perfume, Атлетик фитнес.

Основните критерии, на които трябва да отговарят участничките са красота, индивидуалност и естетика, стил, познания и интелект, умение за общуване.

Всяко момиче, което счита, че притежава тези качества и е на възраст от 18 до 30 години, може да се запише за участие в Туристически информационен център Стара Загора и на бюро Информация в Mall Galleria Стара Загора до 28 септември, включително.

[ad id=“263680″]

На претендентките за титлата им предстои усилена подготовка за конкурса. Те ще трябва да се запознаят с културно-историческото наследство на осем хилядолетния ни град, с начина за отглеждане на грозде и производство на вино в една от най-добрите винарни в България – Мидалидаре Естейт и да споделят преживяното. Всичко това ще бъде запечатано във филм, който ще се представи по време на финалния етап на конкурса, на 12 октомври от 19 часа на ниво 2 в Mall Galleria Стара Загора. Входът е свободен. В журито ще участват представители на организаторите, партньорите и спонсорите на АВГУСТИАДА, а председател ще бъде известната Жени Калканджиева.

Предстои оспорвана надпревара, коя от претендентките ще стане посланик на Фестивала Августиада и на нашия град.

Кратък филм – анонс за избор на Царицата на Августиада 2017 вижте тук.

Повече информация за фестивала можете да видите на www.avgustiada.com, а процеса за избора на Царицата на Августиада 2018 можете да следите във Fейсбук тук.

ПРОГРАМА на АВГУСТИАДА 2018 в Стара Загора


image0 (9K)