Нововъведение във Фейсбук ще спасява самоубийци

Нов алгоритъм отчита незабавно индикациите за самоубийствено поведение у потребителите, които използват Live функцията на Facebook и им предлага протегната ръка.

Помощта, която изкуственият интелект на компанията оказва варира от свързването с приятел или гореща линия до предлагането на съвети и препоръки как хората със самоубийствени наклонности да се преборят с депресията.

От другия край на връзката зрителите също могат да „докладват“ авторите на видеата, за които имат подозрения, че ще отнемат живота си. В отговор Facebook се старае да им изпрати ръководство как да се справят със ситуацията и да разубедят човека от идеята за самоубийство. С подобно нововъведение, компанията се надява да спаси хиляди животи, пише БГНЕС.

За последните години Facebook се превърна от обикновена мрежа за социални контакти до неделима част от човешкото битие. Само за месец редовно ползващите я са около 1,86 милиона потребители.

За да поддържа интереса тя пуска постоянно иновации и нови функции, с които да привлече нови последователи. Такава е и функцията Facebook Live, която позволява на всеки да прави видеовключване на живо и да отразява в действително време важни за самия него или за света събития, случки, мисли.

И въпреки че има безспорно много плюсове, опцията за предаване на живо превърна Facebook и в предпочитана платформа за извършване на самоубийства и убийства на живо.

Източник: Actualno.com


image0 (9K)