Нови разкрития слагат край на конспирациите около кончината на Хитлер

Според анализите фюрерът наистина е мъртъв от 1945 година. Водачът на хитлериска Германия със сигурност е починал от отравяне с цианид, а не от куршум

[ad id=“225664″]

Адолф Хитлер наистина е загинал през 1945 г. в Берлин, със сигурност от отравяне с цианид, но и от куршум. Това сочат изводи на френски учени, изследвали фрагменти от зъбите и черепа на германския диктатор, съхранявани в Москва, предаде „Франс прес“.

„Зъбите са автентични, без никакво съмнение. Анализът ни доказва по безспорен начин, че Хитлер е загинал през 1945 г.“, заяви за АФП проф. Филип Шарлие. Заедно с още четирима изследователи той е съавтор на публикация по въпроса, поместена от научното списание „Юропиън джърнъл ъв интернъл медисин“. Анализът на проби от болните зъби на Хитлер и многобройните протези показва, че белите петна по тях наистина са от зъбен камък, а няма и следи от месни влакна (фюрерът е бил вегетарианец).

[ad id=“263680″]

След тези констатации, огласени през март в документален филм на телевизия „Франс 2“, „няма вече място за каквито и да било конспиративни теории за „оцеляването“ на Хитлер.

През март и юли 2017 г. руската Федерална служба за сигурност и Държавният архив на страната са разрешили на изследователския екип да анализира останките на диктатора за пръв път от 1946 г. насам.

Френските учени са открили на отломка, представена за част от черепа на Хитлер, отвор отляво, наподобяващ дупка от куршум. Не им е било разрешено обаче да вземат проби от този фрагмент. Неговата форма и структура обаче са били „напълно сравними“ с рентгеновите снимки на черепа на Хитлер, направени година преди смъртта му, твърди професорът.

[ad id=“236993″]

„Не се знаеше със сигурност дали се е самоубил, използвайки ампула с цианид, или с куршум в главата. Изглежда и двете“, обясни той. По запазените зъбни фрагменти не са открити следи от барут, което изключва изстрел в устата – по-вероятно може би е стреляно във врата или в слепоочието. Същевременно синкави петънца по зъбните протези „изглежда“ са следствие от химична реакция между цианида и металната част от тези конструкции, смята изследователят.

[ad id=“236999″]

Като експерт по съдебна антропология д-р Шарлие установи преди време по-специално автентичността на сърцето на Ричард Лъвското сърце и на останките, приписвани на Св. Луи. Оспорва се обаче заключението му, потвърдило, че е автентична и мумифицираната глава на френския крал Анри Четвърти.

Епицентър


image0 (9K)