Новият шеф на Спецпрокуратурата: „Йончева даде „оригиналния“ запис на „Ало, Банов“ на телефон, който не е бил произведен тогава

Изглежда наистина БСП трябва да се замислят както за адекватния си PR, така и за адекватност на експертите си. Интересното е, че журналистът Елена Йончева би трябвало сама да се сети за абсурдното несъответствие, но политикът Йончева явно е надделял. И не е зле да се знае, че в ЕП тези номера няма да минат. Нито в ОЛАФ, където също е подала сигнала. То дори и у нас не минава.

В интервю за 24 часа, на въпрос на изданието новият шеф на Спецпрокуратурата Димитър Франтишек Петров отговаря:

– През април Елена Йончева обяви, че е намерила оригиналния запис от аферата “Ало, Банов съм”, който уличавал министър Боил Банов, че опитва да спаси строителя на ларгото от плащане на неустойки за забавяне. Какво става по този случай?
– Работи се по случая. Ще отворя една скоба – намира се телефон с оригиналния запис за събитие, което се е случило преди 4 г., когато такъв телефон не е бил произведен. Това малко буди съмнение как този “оригинален” запис се е появил в този телефон, който не е бил създаден към момента на записване на разговора? Нека да обясня, че в момента, в който даден запис бъде прехвърлен на друг носител, вече не може да се каже, че е оригинален.

Цялото интервю четете в 24 часа


image0 (9K)