Новият шеф на НЗОК иска „Медицински одит“ да е подчинен на премиера

Медицинският одит да стане държавна агенция на подчинение на премиера, за да има истински контрол над медицинската дейност, предложи д-р Дечо Дечев в първото си интервю, което бе по БНР – след като по-рано днес бе избран от парламента за управител на Националната здравноосигурителна каса (НЗОК). Сега Изпълнителна агенция „Медицински одит“ е към Министерството на здравеопазването.

[ad id=“225664″]

„Тази агенция трябва да стане със статут на държавна агенция, тоест да е подчинена на премиера на страната или да използваме нейния щаб и бюджет и действително в Касата да има ефективен контрол, защото той в момента отсъства“, каза той.

„Познавам голяма част от хората, работещи в Здравната каса, и смятам, че те ще участват в бъдещия екип, който ще направи предлаганите от мен промени“, заяви още новият управител на Касата.

[ad id=“263680″]

Той очаква управляващите да го подкрепят за промените, които предлага в областта на лекарствената политика и сливането на комисиите за лечението в чужбина, Фонда за лечение на деца и Здравната каса.


image0 (9K)