Новият хит при десертите

Популярният производител на шоколад Hershey’s пусна на пазара ново сладкарско изделие – шоколадово блокче Gold bar.

[ad id=“225664″]

Шест месеца преди това брандът Cacao Barry представи Zephyr Caramel – бял шоколад с аромат на карамел. По този начин златистото се превърна в нова модна тенденция в сладкарството. Изключителна популярност печели карамелизираният бял шоколад.

Той се характеризира с по-богат и приятен аромат. Не е тайна, че шеф готвачите силно го предпочитат в готвенето на десерти вече повече от десетилетие.

Много сладкари не харесват белия шоколад, тъй като е прекалено сладък, казва шеф готвачът и съсобственик на B. Patisserie в Сан Франциско Белинда Леонг, но по нейните думи карамелизацията придава допълнителен аромат.

[ad id=“237001″]

Всички обичат думата „карамелизиран, звучи сексуално, допълва тя.

Преди карамелизираният бял шоколад да бъде пуснат в масова продажба, готвачите го приготвяха ръчно. Шоколадът се надробява и се слага в печка. Пече са на относително ниска температура – между 95 и 135 градуса. Сместа често се разбърква, за да не загори. След 30-60 минути придобива златистокафяв цвят.

Полученият продукт е универсален. По думите на шеф готвача Дейвид Колиер, може да се използва за приготвянето на ганаш и мус, варен крем или панакота.

Той дълги години имаше лоша репутация, казва експертът Меган Гилър. Мнозина обаче го смятат за „неистински“.
profit.bg


image0 (9K)