Новият треньор на Верея Олександър Севидов: Ще се борим за оставане в Първа лига

Новият старши треньор на Верея Олександър Севидов изрази позитивното си впечатление от интереса, който е предизвикало неговото идване в Стара Загора.
„Ситуацията е клуба е сложна, но ще се борим за оставане в Първа лига, докато имаме шансове. Предстои ни много работа. Трябва повече да работим, отколкото да говорим“, заяви Олександър Севидов.
Той изрази сигурност, че ще се събере необходимата група от футболисти, но бе категоричен, че той няма да води футболисти в клуба, защото това е приоритет на ръководството.
– Получих покана от ръководството на клуба да застана начело, обсъдих ситуацията защото е сложна. Имайки предвид регламента в българското първенство ние решихме с моя помощник да дойдем и да поемем клуба. Докато имаме шансове да останем в първа лига ние ще се борим за тези шансове. Мой помощник ще бъде Олександър Мартинюк с когото сме заедно повече от 10 години и на него пълно се доверявам. На практика във всички отбори в които съм работил сме били заедно. Остават и тези хора които досега са били в треньорския щаб (б.р треньора на вратарите Стойчо Драгов и Даниел Демирев). Вече от този момент трябва повече да работим отколкото да говорим.
Севидов говори и за селекцията в отбора.
– На първата тренировка са 12 футболисти, Сигурен съм че ще съберем необходимия екип. В някои интернет издания написаха че аз ще доведа футболисти, но аз никого няма да доведа. Има ръководство което води трансферната политика и това е нормална европейска практика.
– Отборът ще има по две занимания на ден. Опитваме се да уредим лагер и най-големия проблем за нас е да намерим противници за контролни срещи и заради този проблем ще се постараем да отидем в Турция.


image0 (9K)