Новият президент на САЩ: Ще бъдем велика сила отново

„Америка няма да бъде нищо друго освен най-великата сила“. Това заяви Доналд Тръмп в реч пред своите привърженици, след като беше обявено, че той пеели президентските избори в САЩ.

„Ще бъда президент на всички американци“, даде заявка 45-ият държавен глава на САЩ.

Той потвърди, че Хилари Клинтън му се е обадила по телефона, за да го информира, че приема резултата.

„Ще удвоим нашия растеж и ще бъдем велика сила отново“, каза Тръмп. Милиардерът заяви, че никоя мечта не е прекалено голяма за него и американския народ от тук нататък. Новият президент обеща да обнови инфраструктурата и да реши проблема с безработицата.

„Искам да кажа на света, че американският интерес винаги ще е на първо място“, заяви Доналд Тръмп, но обеща да изгради добри отношения с всички страни. „Ние ще намерим разбирателство с всички държави, повярвайте ми“, каза новият стопанин на Белия дом.

Той подчерта, че американският народ е „способен да се справи с всякакви предизвикателства“ и призова нацията към единство. „Настъпи часът да се обединим като един народ“, категоричен е новият американски президент.

Доналад Тръмп спечели изборите, след като набра 288 гласа в Електоралната колегия при необходими поне 270, за да бъде избран. Неговият противник Хилари Клинтън успя да спечели 215 гласа.

Милиардерът победи в щатите Уисконсин, Пенсилвания, Аляска, Алабама, Арканзас, Уайоминг, Западна Вирджиния, Индиана, Канзас, Кентъки, Луизиана, Мисисипи, Мисури, Монтана, Небраска, Оклахома, Северна Дакота, Северна Каролина, Тенеси, Тексас, Южна Дакота, Южна Каролина, Айдахо, Аризона, Юта. При „ключовите щати“ той беше подкрепен в Охайо, Северна Каролина и Флорида.


image0 (9K)