Новият областен на Хасково с намерение да строи втори бежански лагер в града

Новият областен управител на Хасково Минко Ангелов има намерение да строи втори бежански лагер в града.

Тази скандална новина обяви самият той по-рано днес.

Протежето на Герджиков още не е стъпил на поста си и започва с грандиозните провали. Предишният областен управител Станислав Дечев от ГЕРБ успяваше да опази града от голямо нашествие на бежанци, но сега Ангелов е готов с лекота да се подиграе с усилията на предшественика си.

Около това обаче няма нищо ново, тъй като все още се търси терен за площадката.

По темата за първи път заговори през септември миналата година тогавашният вицепремиер и МВР министър Румяна Бъчварова. Тя съобщи новината в Хасково при откриването на състезанието “Пътен полицай на годината“ като една от мерките, предприети от правителството за справяне с бежанския натиск към страната ни.

Три месеца по-късно Бъчварова отново зачекна темата, в отговор на изказване на тогавашния евродепутат Илияна Йотова, че ЕК иска от България разкриване на още 4 бежански лагера. Бъчварова отрече правителството да е договаряло разкриване на нови центрове за бежанци и обясни, че става въпрос за 3 нови кризисни площадки. Тя беше категорична, че те ще се ползват при евентуално нарастване на бежанския натиск. На терените ще се разположат фургони и палатки, а площадките ще са оградени и с осигурена инфраструктура. Едната от тях беше одобрена още в края на годината в района на Елхово, а за другата посочено, че ще е в Хасковско до границата.


image0 (9K)