Новият коронавирус продължава да се разпространява, откриха го в още европейски страни

Пациент в Нидерландия бе диагностициран с новия коронавирус. Това е първият потвърден случай в тази европейска страна. Заразеният човек е от южния град Тилбург и наскоро е пътувал до Северна Италия.

За първи случаи на заболяването съобщиха и от още две европейска държави – Беларус и Литва.

В Швеция общият брой на заразените с новия коронавирус достигна 7 души. Трима от пациентите са се заразили извън скандинавската страна. Съседна Норвегия съобщи за три нови случая, два от които са свързани с Италия и един с Иран.

Германия планира да затвори посолството си в Северна Корея и временно да изтегли персонала му от страната при първа възможност. В отговор на кризата с коронавируса властите в Северна Корея прекъснаха всички връзки по суша и въздух с чужбина, дори за дипломати. Всички чужденци в комунистическа държава в момента се намират под карантина.

Властите в Китай са регистрирали за последното денонощие 327 нови случая на заразени с коронавирус. 44 души са починали. Общият брой на носителите на вируса достигна 78 824 души, а смъртните случаи са 2788, съобщи Държавният комитет по въпросите на здравеопазването и хигиената на Китай. Новите случаи в Китай са със 100 по-малко от предното денонощие, отбеляза „Ройтерс“.

В Южна Корея броят на заразените достигна 2022, след като бяха регистрирани 256 нови случая. Това съобщиха здравните власти на страната, която е най-засегната от епидемията след Китай. Броят на починалите остава непроменен – 13 души.

За първи случай на заразен съобщиха и в Нова Зеландия, предаде „Ройтерс“.

Италианец, който е пристигнал в Нигерия тази седмица, е първият заразен с коронавирус в африканска държава с най-многобройно население.


image0 (9K)