Новият заместник-министър на отбраната е Атанас Запрянов

Новият заместник-министър на отбраната е генерал-лейтенант (о.р.) Атанас Запрянов. Днес, 5 юли, той беше назначен със заповед на министър-председателя Бойко Борисов, съобщиха от пресцентъра на Министерството на отбраната.

Атанас Запрянов поема поста от Димитър Кюмюрджиев, който беше освободен, поради избирането му от Народното събрание за заместник-председател на Комисията за защита на конкуренцията.

Във военната си кариера генерал-лейтенант (о.р.) Атанас Запрянов е заемал различни командни и щабни длъжности в Свързочните войски на Българската армия. Като висш офицер заема длъжностите началник на Военна академия „Г.С.Раковски“, заместник-началник на Генералния щаб на Българската армия по ресурсите и е представител на началника на генералния щаб във Военните комитети на НАТО и Европейския съюз (до 2010 г).

След преминаването си в резерва през 2010 г. е съветник в два политически кабинета на министъра на отбраната – до 2013 г. и от 2015 г. до сега.

Генерал-лейтенант (о.р.) Атанас Запрянов е награждаван многократно за отлична военна служба и високи професионални резултати, отличен е с орден „За военна заслуга“ – първа степен.


image0 (9K)