Нова касапница във Франция! Афганистанец закла с нож младеж, рани още осем души

Нападателят, който атакува хората в събота в град Вилюрбан (близо до Лион) е 33-годишен мъж и не фигурира в базата данни на френската полиция за лица, заподозрени в склонност към радикализация. Това съобщи телевизионният канал BFM според неофициално получена информация от полицията, цитиран от TACC и „Фокус“.

Според тази информация нападателят е заявил, че е афганистанец. Каналът е научил още, че преди това е той подал искане за разрешение за временно пребиваване във Франция.

Атаката е извършена близо до изхода на метростанция „Лоран Боневе“ в момент, когато е имало много хора. Нападателят бил въоръжен с нож. Той убил един мъж на 19 години и според актуализирани данни е ранил още осем, от които трима са в изключително тежко състояние.

Нападателят е бил задържан от хора около него, по-специално служители на транспортни фирми. В момента няма доказателства, които да сочат, че това е терористичен акт.

Кварталът, в който се е случила трагедията, се счита за опасен – той е място на трафик на наркотици и чести атаки срещу хора. Вилюрбан е град в рамките на метрополията на Голям Лион. Намира се точно на околовръстния път в Лион, източно от него.

Нападателят заяви, че е действал сам. По-рано беше съобщено за двама нападатели.


image0 (9K)