НОВАТА ШЕФКА НА ПАРЛАМЕНТА: Пекин е във Виетнам (само малка част от „знанията“ й), както и на други от ГЕРБ

Коя е Цвета Караянчева, новият председател на Народното събрание? Устатата депутатка и острие на ГЕРБ стана известна с това, че преначерта картата на света с географски гаф.

[ad id=“263680″]
През 2016 г. тя прати китайската столица Пекин във Виетнам. „Единствената лента, която преряза Пламен Орешарски, е на ресторант в Пекин“, каза тогава Караянчева. От трибуната на ръководството тогавашния председател на парламента Цецка Цачева се опита да ? подскаже: „Виетнам“.
„Е, то Пекин е във Виетнам“, обяви с насмешка Караянчева и продължи: „Това, което е построил ГЕРБ, не може да го стигнете никога. Камък върху камък не сте сложили. Омръзна ни да слушаме вашите пламенни комсомолски речи.“
По-късно Караянчева обясни грешката си с афекта, в който се е намирала по време на изказването.
Караянчева не е първият политик от ГЕРБ, който се оплита в световния атлас. Трудно може да бъде засенчена бившата външна министърка и кандидат-комисарка Румяна Желева, която прати Египет и Грузия в Близкия Изток.
По време на изслушването й за еврокомисар й бе зададен въпрос дали е посещавала международни мисии в горещи точки на света, което ще й се налага като еврокомисар по реакциите при кризи, Румяна Желева отговори, че е ходила в държави в Близкия Изток. На уточняващото питане „Къде по-точно“, Желева изстреля: „В Грузия и Египет“.
Грузия е в Кавказкия регион, а Египет – в Северна Африка. Срамът от излагацията на Желева обаче си е чисто наш.
Изглежда, гафовете са запазена марка на тази политическа сила.
Отново през 2016 г. депутатката от ГЕРБ Диана Йорданова неволно сътвори поредния парламентарен бисер, който, по всичко личи, ще остане за дълго в историята на Народното събрание.

[ad id=“263680″]
Улисана в четенето на становището на финансовата комисия по проектозакона за независимия финансов одит, Йорданова прочете римската цифра VII, транскрибирайки я на английски – Ви Ай Ай.
Не можем да забравим и комичното заливане с ледена вода на Цветан Цветанов в подкрепа на децата с „алтруизъм“ (понеже думата „аутизъм“ явно е била трудна за запомняне).
Изобщо – ГЕРБ произвеждат гаф след гаф. Едно не може да им се отрече – забавляват ни. Когато не ни излагат, разбира се. Конграчулейшънс, ГЕРБ!

http://BNews.bg


image0 (9K)