Новата версия на „Великолепната седморка“ – пълна политкоректна тъпня

Холивудската политкоректност напоследък достига абсурдни измерения – в новата „Великолепната седморка“ липсваха само инуит и австралийски абориген. Да бяха поканили поне Дуейн Джонсън да позапълни някои празнини. За да е пълна картинката трябваше да има поне един гей, един транссексуален (или като се има предвид епохата – нахакана мъжкарана, която цял живот се чуди как де се превърне в истински мъж) и осъзнал се педофил, който обаче е „смело момче“ и е намерил сили да се пребори с проблемите си, посещавайки редовно психоаналитик. Впрочем, в стария филм Бернардо (Чарлс Бронсън) се сприятели с хлапетата от селото и загина геройски, за да ги защити. Та ако бяха се придържали към този персонаж сценаристите можеха да ни предложат „модерен и либерален“ прочит на класическия сюжет.

14517644_1114208475327808_622300281653577725_n
И много харесвам Дензъл Уошингтън, но като заместник на Мъж-№2-на-всички-времена Юл Бринър просто не го схващам. А да се опиташ да заместиш Мъж-№3-на-всички-времена Стив Маккуин с Крис Прат си е кощунство! И Итън Хоук го харесвам, но беше твърде далеч от елегантността и финеса на очарователния Робърт Вон.
Накратко – ако искате да си прекарате два смислени часа, посетете Замунда, изтеглете си оригинала в HD версия, сипете си едно бренди/уиски/ром/текила/ракия и се наслаждавайте!

Деврим Севги 😉


image0 (9K)