Новак Джокович и Дел Потро ще спорят за титлата на US Open

Сърбинът Новак Джокович се класира за осми път на финал на Откритото първенство на САЩ. В битка за титлата той се изправя срещу Хуан Мартин Дел Потро (Аржентина).

Защитаващият титлата си Рафаел Надал приключи по най-неприятния възможен начин участието си в турнира. Контузия спря испанеца на 1/2-финала срещу Хуан Мартин Дел Потро при резултат 6:7(3), 2:6. Рафа почувства болки в началото на втория сет, които видимо оказаха влияние на играта му и в крайна сметка въобще не стартира третия сет.

 

[ad id=“225664″]

Новак Джокович постигна успех с 6:3, 6:4, 6:2 над Кей Нишикори за 2:22 часа. 31-годишният сърбин печелеше лесно своите подавания, докато неговият съперник често изпитваше трудности на свой сервис.

В първия сет Ноле взе ранен пробив още във втория гейм, който му бе достатъчен да стигне до успеха с 6:3.

Втората част започна с два дълги гейма. Първо Нишикори се измъчи да удържи подаването си, като спаси цели 5 точки за пробив. След това и Джокович за пръв път в мача на два пъти се наложи да спасява точки за пробив, но успя да се справи.

След това сърбинът взе своето в петия гейм и стигна до пробив, след който стигна до успех във втория сет с 6:4.

Третата част бе изцяло под доминацията на Джокович. Нишикори допусна ранен пробив, а след това се пропука за 2:5. Сърбинът бе категоричен на своя сервиз и затвори мача по категоричен начин.

 


image0 (9K)