НКИЗ на среща с португалския бизнес

Антоанета Барес, изпълнителен директор на „Национална компания индустриални зони“(НКИЗ), участва в среща с големите обединения на португалския бизнес по време на визитата на президента Румен Радев в Лисабон.

Г-жа Барес беше част от официалната делегация, която придружи българския държавен глава в Португалия по-рано този месец.
Увеличаването на двустранния стокообмен между България и Португалия е обща цел за институциите от двете държави, но освен търговията, устойчиви резултати могат да бъдат постигнати чрез увеличаване на взаимните инвестиции, създаване на смесени фирми и съвместно производство за трети пазари.
България и Португалия не са големи пазари, но имат потенциал да обединят усилията си, за да увеличат износа на своите фирми в Европа и други региони, посочиха представителите на бизнеса. Като основно преимущество на България в рамките на ЕС представителите на бизнеса откроиха качествените специалисти, които обаче все по-трудно се намират в страната ни поради демографската криза и емиграцията.


image0 (9K)