НКИЗ представена пред бизнес мисия от Япония

Бизнес делегация от Страната на изгряващото слънце гостува и в Икономическа зона София-Божурище

Дейността на „Национална компания индустриални зони“ ЕАД бе представена пред официална бизнес мисия на Японската агенция за външна търговия, гостуваща в България. Пред повече от 30 фирми от Страната на изгряващото слънце изпълнителният директор на НКИЗ Антоанета Барес очерта предимствата на дружеството и отделните проекти, представляващи интерес за чуждестранни инвеститори.

По време на събитието се проведе и дискусия за икономическия климат в България, възможностите за инвестиции у нас и насърчителните мерки за бизнеса. Участници в разговора заместник-министърът на икономиката Александър Манолев, заместник-министрите на образованието и науката и на труда и социалната политика Деница Сачева и Зорница Русинова, Антоанета Барес, изпълнителният директор на БАИ Стамен Янев и др.

[ad id=“225664″]

Бизнессрещата се проведе на 26 юни (вторник), като бе открита от вицепремиера Томислав Дончев, домакин на събитието. Поздравителни адреси отправиха посланикът на Япония у нас Н. Пр. Масато Уатанабе и зам.-министър Манолев, които подписаха екшън план за активизиране на икономическите контакти между България и Япония.

[ad id=“236999″]

В сряда (27 юни) японската делегация посети и Икономическа зона София-Божурище. Представителите на бизнеса разгледаха индустриалния парк и се запознаха както с напълно действащата му вече част, така и с перспективите и възможностите за бъдещо развитие. Делегацията се срещна и с един от инвеститорите в икономическата зона – високотехнологична компания, която представи производството си и на свой ред се запозна с бизнес мисията на японските предприемачи.


image0 (9K)