НКИЗ отваря зоните си за студенти и млади специалисти

НКИЗ – Национална компания индустриални зони планира да направи Ден на отворените врати в Икономическа зона София-Божурище за студенти и завършващи висшите учебни заведения в България до края на годината.

„По този начин младите специалисти ще видят „на живо“ как работи бизнесът на територията на индустриалната зона и ще придобият нови знания за реалната бизнес среда, което ще спомогне за тяхната бъдеща реализация“, категорична е Антоанета Барес, изпълнителен директор на НКИЗ.
Държавната компания работи много активно с университетите и професионалните гимназии в България. Това е част от инициативата на държавната компания Fast Tracking Success, която е насочена към ускорено професионално изграждане на младите кадри на университетите и професионалните гимназии чрез постоянна заетост и стажове в чуждестранни и български компании, които развиват дейност в индустриалните зони. Програмата цели преодоляването на проблема с младежката безработица. Тя подкрепя настоящи и нови инвеститори в държавните индустриални зони, за да бъде преодоляно едно от най-сериозните предизвикателства пред инвестиционните проекти – недостига на качествени специалисти.
Проектът Fast Tracking Success е полезен за младите специалисти, които завършват своето висше или професионално средно образование. Чрез него те имат възможност да работят в условията на високи стандарти, каквито поддържат чуждестранните инвеститори, които реализират своите проекти в индустриалните зони на компанията. Инвеститорите, които се позиционират в зоните от портфолиото на „Национална компания индустриални зони“ пък имат достъп до актуална информация за подготвяните от университетите кадри от всички специалности, както и до техните кариерни центрове за директно наемане на специалисти. Инициативата на НКИЗ дава възможност на бизнеса чрез държавното предприятие да прави „заявки“ към университетите за специалистите, които търсят.
В рамките на проекта за кариерно развитие Fast Tracking Success „Национална компания индустриални зони“ е сключила меморандуми за сътрудничество с 10 висши и средни учебни заведения, сред които са Софийски университет „Св. Климент Охридски“, УНСС, Нов български университет, Технически университет в София и други.
НКИЗ управлява общо 12 проекта в страната, които са с обща площ над 8 000 000 кв.м. Действащи зони са Икономическа зона София-Божурище, Индустриален и логистичен парк Бургас, Индустриална зона Видин, Свободна зона Русе, Индустриална зона Свиленград, Индустриална зона Загоре, Транзитна търговска зона – Варна.


image0 (9K)