НКИЗ взе участие в конференция за активизиране на икономическото сътрудничество между Украйна и България

„Национална компания индустриални зони“ ЕАД взе участие в бизнес конференцията „Активизиране на икономическото сътрудничество между Украйна и България. Предизвикателствата на COVID-19“, която се проведе онлайн в петък. Организатор на форума беше посолството на Украйна в България със съдействието на Българо-украинска индустриална камара.

По време на събитието бяха обсъдени основните перспективи за развитие на украинско-българското търговско-икономическо и инвестиционно сътрудничество. Бяха представени и добри практики, които подпомагат напредъка на сътрудничеството между България и Украйна.

Посланикът на Украйна в България Виталий Москаленко отбеляза, че 2020 година е трудна, но украинското посолство е готово да помага на бизнеса и е отворено за нови идеи. Председателят  на Търговско-промишлена камара на Пловдив Добрина Проданова сподели, че над 600 фирми в България работят с украински инвестиции. По време на бизнес конференцията стана ясно, че през 2021 година се подготвя украино-български форум в България, който ще укрепи взаимоотношенията между двете страни.

На форума „Активизиране на икономическото сътрудничество между Украйна и България. Предизвикателствата на COVID-19“ взеха участие още Олга Конова, секретар на Българо-украинска индустриална камара към БТПП, Димитър Георгиев, почетен консул на Украйна в Пловдив, представители на бизнеса на Украйна и България.


image0 (9K)