Нискотарифна авиокомпания отново заряза българи на летище в Европа

Двама лекари са били сред пътниците от отменения вчера полет на нискотарифната авиокомпания „Райън еър“ от италианския град Бергамо за Бургас. Вчера бургазлии и летовници за „Слънчев бряг“, прекараха часове на летището в опит да разберат какво се случва.

[ad id=“225664″]

Проучваме какви са възможностите за обезщетение и смятаме да си търсим правата в съда. Никой не ни обясни защо полетът е отменен. Резервирахме билетите преди 5 месеца. Вчера сутринта получихме SMS  в 9:00 часа, че полетът е отменен без каквито и да било обяснения и без възможност за каквато и да е връзка с авиокомпанията„. Това разказва д-р Светослав Тодоров, който е специализант по неврохиругия в УМБАЛ Бургас, цитиран от изданието burgasinfo.com.

[ad id=“263680″]

 Д-р Светослав Тодоров и неговият колега д-р Александър Серафимов, който е анестезиолог в друго лечебно заведение, днес трябваше да бъдат на работа, но вместо това се наложи смените им да бъдат поети от техни колеги.

[ad id=“236999″]

Краят на отпуската за двамата лекари се оказва повече от неприятен и съпроводен с часове чакане и  допълнителен път.

Вчера отидохме на летището в Бергамо. Там ни предложиха следните опции – полет на следващия ден на друга компания, но ние трябваше да си заплатим хотела и билетите. Другият вариант беше да отидем до Пиза на собствени разноски и на следващия ден да хванем полет до София на „Райън еър“, откъдето да се приберем в Бургас на собствени разноски. Избрахме втория вариант, защото авиокомпанията поема хотела и самолетните билети, но за жалост – транспортът до Пиза и от София до Бургас, е за наша сметка. Затова се надяваме на обезщетение„, заявява д-р Тодоров. Той допълни, че пътниците не са били информирани за причините за отмяна на полета.


image0 (9K)