Нинова в шах: Съдът отказва да впише ръководството на БСП

Пред ново голямо препятствие е изправена лидерката на БСП Корнелия Нинова. Lupa.bg научи, че Националният съвет и Изпълнителното бюро на социалистите, избрани преди два месеца на 50-ия конгрес на партията, все още не са регистрирани в съда.

„Досега има два отказа от страна на съда да регистрира новото ръководство на БСП. Явно съдът е намерил процедурни пропуски в избора на НС на БСП“, довери пред Lupa.bg виден социалист. Това на практика означава, че новото партийно ръководство е нелегитимно, а решенията му – невалидни.

„Щом централното ръководство на БСП е незаконно, как тогава ще обявява за нередовен областния съвет в Пловдив!?“, чудят се как да си обяснят парадокса партийни членове в столицата.

Те коментираха това по повод съобщението на „Позитано“ 20, че Контролната комисия на БСП обявява свикания от Георги Гергов Областен съвет в Пловдив за нелегитиммен. В аргументите си социалистите посочиха следните мотиви – липса на кворум и фалшифицирани подписи. Точно във фалшификации обаче вътрешната опозиция в БСП обвини на юбилейния червен конгрес и самата Корнелия Нинова.

Процедурата за свикването на 50-ия конгрес не е била спазена и не е правно издържана, разкриха вещи по темата социалисти пред медията ни.

Според тях става въпрос за чиста юридическа неграмотност. Според устава на БСП ръководството в лицето на Нинова е трябвало да изпрати писма до всички партийни съвети, а това не се е случило. Според апаратчици става въпрос за недоглеждане, което се е случило заради масовите гонения на „Позитано“ 20 и съкращенията и в правните щатове.

„Сега тя прави вакханалии и чистки като преди 1956 г.! Скалъпени обвинения, разчистване на неудобните – въобще лов на вещици!, ядосват се нейни съпартийци.

Депутати от левицата обаче намекнаха, че съдът нарочно държи Корнелия Нинова в шах, за да не се вживява много-много в ролята си на опозиция. Поне до редовните парламентарни избори – които закономерно ще бъдат организирани от управляващите от ГЕРБ.

Публикувано със съгласието на BNews.bg

 


image0 (9K)