Нинова: Случаят „Бенчев“ е пример за криминалната спойка на интереси и пари

„Няма наши, няма ваши. На този модел трябва да се сложи край. Бенчев незабавно трябва да освободи всички постове и да напусне общинския съвет на град Бургас.“ Това написа лидерът на БСП Корнелия Нинова във Фейсбук.

[ad id=“225664″]

Бенчо Бенчев бе задържан при специализирана полицейска операция в Истанбул заедно с Димитър Желязков – Митьо Очите и още шестима души, а снощи групата бе предадена от турските власти на МВР.

„Димитър Желязков (Митьо Очите) е заловен в Истанбул в компанията на общински съветник от БСП и бивш депутат на ДПС. Логично се очаква реакция от нас, въпреки че Бенчев не е член на партията. Поисках информация кога, кой, как и защо е предложил този човек в наша листа преди години.

И заваляха съвети: не се намесвай, не взимай отношение, прехвърли отговорността на местната структура, трай си и не понасяй негативи заради решение на предишното ръководство на партията. Разбира се – категорично отхвърлих тези препоръки. Бенчев незабавно трябва да освободи всички постове и да напусне общинския съвет на гр. Бургас. Този случай е образът на икономическо-политическа криминална спойка на интереси и пари. Той е ярък пример за модела на прехода.

И не е единствен в страната. И не само, че няма да послушам съветите – да си мълча и да се сниша, а много категорично ще заявя : няма наши, няма ваши. На този модел трябва да се сложи край“, категорична е Корнелия Нинова.

По-рано днес Изпълнителното бюро на Националния съвет на БСП се разграничи от Бенчо Бенчев и настоя да напусне Общинския съвет на Бургас незабавно. Бенчев бе задържан при специализирана полицейска операция в Истанбул заедно с Димитър Желязков – Митьо Очите и още шестима души, а снощи групата бе предадена от турските власти на МВР.


image0 (9K)