Нинова: Службите са докладвали за ЧЕЗ през септември 2017-та. Как така Борисов не знае?

Министърът на енергетиката трябвало да е бушон, но това не е проработило, тъй като народът е извоювал победа – правителството да се намеси, изтъкна тя

[ad id=“225664″]

„През септември 2017 г. службите за сигурност са изпратили първия доклад за сделката с ЧЕЗ в Министерски съвет.“ Това заяви лидерът на БСПКорнелия Нинова пред медиите в парламента.

В четвъртък шефовете на спецслужбите бяха на доклад по сделката с ЧЕЗ на съвместно заседание на две парламентарни комисии – по енергетика и за контрол над службите. На форума се яви и шефката на фирмата купувач на ЕРП-то Инерком Гинка Върбакова.

[ad id=“236999″]

„Българските служби: ДАНС, „Военна информация“, Държавна агенция „Разузнаване“ казаха нещо важно – през септември 2017 г. е първият доклад, през октомври 2017 г. – втори, който са изпратили в Министерски съвет със събраната от тях информация“, посочи Нинова, цитирана от „Фокус“.

Тя изтъкна, че службите са предали информацията на Бойко Борисов. „Не допускам, че не я е прочел, просто е взел тези доклади и ги е сложил под бюрото“, продължи Нинова. По думите й е несериозно сега премиерът Бойко Борисов да казва, че е изненадан и че за пръв път вижда Гинка Върбакова.

[ad id=“237001″]

Нинова обърна внимание, че ЧЕЗ е държавна компания и призова да не се повтарят думите на ГЕРБ, че става въпрос за частна сделка. „Това, което обявихме – от утре започваме подписите на клиенти от ЧЕЗ, които са заинтересовани лица. Ще се опитаме по съдебен ред да поискаме спиране на сделката“, коментира Нинова.

[ad id=“238430″]

По думите й министър Теменужка Петкова не трябва да остане на поста си.

„Оставката й беше поискана лично от премиера веднага след нашата декларация на един петъчен контрол. Той каза, че тя трябва да поеме отговорност, да си я поема. За нас тя е бушон за спасяване на ситуацията“, каза лидерът на БСП.

По думите й това не е проработило, тъй като народът си е извоювал победата правителството да се намеси.


image0 (9K)