Нинова „скочи“ на Борисов в парламента, той: „Не приемам Вашата оценка. Интересува ме тази на хората“

Премиерът Бойко Борисов дойде в Народното събрание, за да участва в петъчния парламентарен контрол. Той трябваше да отговаря на въпрос за Шенген на лидера на БСП Корнелия Нинова. Питането обаче прерасна в директна схватка между двамата лидери

Минути преди Борисов да се качи на парламентарната трибуна соцводачката прочете остра декларация от името на БСП. В нея тя атакува управлението за кризата с водата в Перник, за проблемите в здравеопазването, заяде премиера за пътуването му до Загреб с правителствения самолет и на финала му поиска оставката, пише „Дарик“.

Министър-председателят поздрави Нинова за „поредното добро представяне на изборите“. „Мисля, че демокрацията добре е определила кой да управлява страната. Не мога да приема вашата оценка. Интересува ме оценката на хората“, зави Борисов.

В атаката си за пътуването с правителствения самолет Нинова даде за пример бившия канцлер на Австрия Себастиан Курц, който е пътувал с икономична класа за събитието, а по думите й Борисов стигнал до „партийно събитие с държавния самолет“

„Себастиян Курц не е никакъв, премиерът на Гърция беше с правителствения самолет. Щяхме да се пребием с Фалкона, но нека припомня, че този ненужен самолет, беше закупен по времето на вашето управление. Два такива самолети. Единият едвам успяхме да го върнем. За да ви покажа колко сте дребнава, да ви направя една декларация за заменките?“, отговори и той като подчерта, че правителствения самолет е 80 местен, а не 150 местен и е поръчан от нискотарифна компания.
„Всичко необходимо, което трябваше да се направи за Шенген, е направено и всички са се произнесли, че България трябва да е в Шенген“, категоричен бе Борисов.


image0 (9K)