Нинова се изпусна: Далече е да стана министър-председател

Корнелия Нинова на пресконференция в централата на БСП на 8 януари отговаря на въпроси на „Радио К2“ . 

„Радио К2“: Г-жо Нинова, днес пратихте съобщение от БСП, че сте обсъждали на ИБ предизборната платформа за европейските избори, можете ли да кажете от първо лице, единствено число, подкрепяте ли Сергей Станишев да бъде в листата за евроизборите и той да бъде водач на тази листа? Втори въпрос, подкрепяте ли новогодишния критичен патос на президента Румен Радев и лобизма му за самолети „Грипен“ и ако да – защо? И трети въпрос, на кои избори планирате да станете министър-председател и с каква силна политическа теза?

Корнелия Нинова: Да, днес обсъждахме и в дневния ред на Бюрото беше предизборната ни платформа за европейските избори. Ще продължим в четвъртък и с „Визия за България“, тъй като насрочихме заседание на Националния съвет за събота, 12-ти януари, и конгрес на партията на 26-ти януари. Това са двата партийни форума, които трябва да приемат документите и да вземат решения за европейските избори. Дали ще подкрепя Сергей Станишев за водач на листата ще ви кажа, когато се отвори процедурата за номинации, за издигане на кандидатури, за гласуване и вие ще станете свидетели на това. Това ще стане в приетия график от БСП, знаете какъв е, и като започнат номинациите ще разберете.

Подкрепям президента Радев и подкрепям по принцип позиции, които изговарят истината, а той казва истината. Това, че на някой тази истина не му  харесва, си е негов проблем. Но за да бъде решен един проблем, той трябва да бъде назован и президентът Радев прави точно това – назовава много точно проблемите. Не съм забелязала да има лобизъм. Има държавническа позиция и професионализъм при него, защото може би от всички тук и от много хора в България той повече разбира от самолети.

Що се отнася до това кога ще бъда министър-председател, времето и народът ще реши дали и кога БСП ще спечели избори. Народът го решава това и кой ще бъде министър-председател ще решим след това, като спечелим изборите, така че това е толкова далече!

 


image0 (9K)