Нинова: Не успяхме да покажем, че сме различни, но в България започва дълбока промяна

Не успяхме да покажем, че сме различни. Така лидерът на БСП в оставка Корнелия Нинова обясни в ефира на БНТ това, че социалистите не спечелиха изборите за Европейски парламент.

Според нея в България започва дълбока промяна в резултат на тези избори. В БСП тази промяна е започнала преди три години, при другите партии започва сега, е нейният прочит. Според Нинова оставката на Цветан Цветанов е част от това.

Нинова подчерта, че в резултат на изборите в ГЕРБ са осъзнали, че има корупция. Когато ние говорехме за това, ни казваха, че сипем жлъч и омраза, подчерта тя.

Корнелия Нинова посочи още, че има промяна и в ДПС. И израз на това е предложението да се намали ДДС на хляба. Нинова припомни, че когато са гласувани бюджетните закони, ДПС не са подкрепили такова предложение на БСП.

Нинова коментира своята оставка и заседанието на конгреса на 16 юни. Тя подчерта своето желание да има пряк избор на председател на партията от всички нейни членове. Защити визията си против Истанбулската конвенция и против пакта за мигрантите.

Имам програма за развитието на БСП, тези, които не са съгласни с мен – да напишат своя и да излъчат някой, който я изразява, подчерта Нинова.

Измъчихме хората, нека народът избере. Не можем 11 пъти да губим и никой да не поема отговорност, винаги да сме морални победители, анализира още Корнелия Нинова.

По повод подкрепата, която получи от Георги Марков, Нинова се усмихна, че това е парадокс – да получиш поздрави от опонента, но критики у дома.

С връщането на БСП в пленарната зала ще се рестартира парламентарния живот по същество, смята Корнелия Нинова. Не сме обсъждали вот на недоверие до края на парламентарната сесия, добави тя.

БСП е единствената партия, която повиши подкрепата си в гласове, има един мандат повече и пробив в 4 области и 65 общини, пресметна тя, обобщавайки резултатите от вота.

Това е обективният прочит, но също така обективен прочит, е че ние загубихме тези избори, добави Нинова.

Революционна обстановка нямаше. Но на въпрос искате ли да бъде сменено правителството много висок процент българи отговаряха с да, но на въпрос искате ли предсрочни избори – с не, коментира лидерът на БСП.

Българите наказаха политиците с негласуване. Казаха ни – не ви харесваме, посочи Нинова.


image0 (9K)