Нинова към Цацаров: Изпълнява ли прокуратурата политически поръчки?

„Член на БСП, който е бил държавен служител, е уволнен, защото е член на БСП. Образувана му е проверка. Този човек не е бил член на Националния съвет. Заобикаля се законът. Икономическа полиция иска списъци за партийни събрания на БСП. Това е прецедент“, категорична е лидерът на БСП Корнелия Нинова.

[ad id=“263680″]

Заради разследване на кадър на БСП от страна на „Икономическа полиция“ в Шумен тя се обърна с остро питане към главния прокурор Сотир Цацаров, а по същия повод социалистите направиха специално изявление за медиите в кулоарите на Народното събрание.

От БСП настояват за спешна проверка на прокуратурата в Шумен. Според Корнелия Нинова става дума за политическа саморазправа.

[ad id=“218001″]

„Член на БСП, който е бил държавен служител, е уволнен, защото е член на БСП. Образувана му е проверка. Този човек не е бил член на Националния съвет. Заобикаля се законът. От министъра на МВР не очакваме сериозно отношение, защото той е политическо лице“, обясни за какво става дума Нинова и допълни, че не е говорила с главния прокурор за случая и днес ще го сезира. Преди това решила да запознае медиите с това.

Нинова цитира изисканите от Икономическа полиция списъци за партийни събрания. „Това е прецедент! Такова нещо не е имало в българското правораздаване. Това мина всякакви граници“, възмути се Корнелия Нинова.

[ad id=“218548″]

“На какво основание искат информация за членство на БСП и питаме г-н Цацаров изполвана ли е прокуратурата за политически цели? На първо място сме по сива икономика. Питаме и министър Радев: Икономическа полиция вместо да се занимава с това, се занимава с членство в БСП“, атакува Нинова.

„В сърцето на Европа, по време на председателството цари диктатура. Всяка малка или средна фирма, която бъде подложена на такава репресия, ще има нашата подкрепа“, бе категорична лидерът на БСП.

 


image0 (9K)