Нинова към Симеонов: Защо да се обиждам, когато говори глупав човек?

Прокуратурата не образува досъдебно производство срещу Елена Йончева по сигнал на Валери Симеонов, но срещу него има две за оградата, подчерта лидерът на БСП

„Прокуратурата отказа да образува досъдебно производство срещу Елена Йончева по сигнал на Валери Симеонов, но прокуратурата има две производства за оградата, за която вина носи вицепремиерът“.

Това каза в лично обяснение лидерът на БСП Корнелия Нинова във връзка с изказването на вицепремиера Валери Симеонов, че се е превърнала в политическата Анита Мейзер.

„Това е отговорът, без спекулации, без нападки, без обиди. Истината: срещу Елена нищо – срещу него – две“, заяви Нинова. „Наистина недопустим език и груби обиди. Не към мен лично. Има една хубава мисъл, г-н Симеонов: „Не трябва да се обиждаш, когато говори умен човек, а когато говори глупав, защо изобщо да се обиждаш?“, обърна се лидерът на БСП към вицепремиера Валери Симеонов.

[ad id=“218001″]

„Вземам тази дума не за да се оправдавам и да давам лично обяснение, а за да защитя Елена Йончева, а да ви кажа, че вие оправдахте тезата ми в началото на изказването. Когато посочи корупцията, върху него се хвърля цялата система на манипулации, лъжи, обиди, груби думи, на цинизъм, но отговорът е само един“, допълни Нинова.

Зам.-шефът на парламента Валери Жаблянов също взе думата, за да отговори на циничното исказване на Валери Симеонов.

„Качествата на лидерите на БСП ще ги преценят българските избиратели, а партията на Валери Симеонов трудно би могла да се открие с микроскоп. Уважаваме всички аргументи, но от тази трибуна да се раздават лични квалификации и впечатления по политическата дейност на лидерите на опозицията, не е най-подходящият вариант да блеснете пред собствените си избиратели“, обърна се Валери Жаблянов към вицепремиера Валери Симеонов.

[ad id=“218548″]

Според него председателстващият заседанието Емил Христов е имал възможност да му наложени наказания за това. „Страхът от това някои да си признае, че правителството на България се проваля в борбата с корупцията се изражда в най-банални квалификации на опозицията“, заяви Жаблянов. В друга процедура по начина на водене Димитър Главчев от ГЕРБ обърна внимание, че наказания на членовете на Министерски съвет не могат да бъдат налагани.


image0 (9K)