Нинова към Борисов: Пак ли ще унижите България за едно потупване по рамото

Отношението на държавата към малкия и средния фермер ще бъде променено, ако БСП спечелят изборите. Това обещание даде лидерът Корнелия Нинова пред жители на село Мрамор, където участва в кушията по случай Тодоровден.

Досега 10 големи земеделски производители получават 80% от субсидията, а малките изнемогват, обясни Нинова.

„БСП ще сложи таван на парите, които получава един земеделец и с разликата ще финансираме малкия и средния земеделски производител на плодове зеленчуци, месо и мляко. Искаме българско производство и българска храна”, допълни лидерът на БСП.

Корнелия Нинова обясни, че БСП ще внесе закон за храните, с който се задължават хранителните вериги на продават 50% български стоки.

„Вижте какво става в Словакия. Проучване установи, че европейските вериги продават на страните от Източна Европа храни с по-лошо качество, отколкото на тези в Западна. Не само се отнасят към нас като към второ качество, но сега Юнкер – от политическото семейство на ГЕРБ, поиска официално да сложи България в задния двор на Европа”, обясни тя.

Корнелия Нинова отправи и въпрос към Бойко Борисов: „Каква му е позицията по този въпрос? Отново ли за едно потупване по рамото ще се съгласи родината му да бъде унижавана и послушно ще изпълнява заповедите на началниците? Ние не. От сега заявяваме, че сме влезли в ЕС с достойнство и искаме да се отнасят към нас като равноправни с другите европейски народи”.


image0 (9K)