Нинова категорична пред Каракачанов: Този кабинет е провал и трябва да си ходи!

Вицепремиерът търсел съдействие за модернизацията на армията и по закона за вероизповеданията. „Каракачанов иска подкрепа решението за армията да бъде прегласувано, но имат противоречие с министъра на финансите“, поясни Нинова

[ad id=“225664″]

„Ние смятаме, че това правителство е провал и трябва да си ходи. С това започнах разговора“. Това заяви лидерът на БСП Корнелия Нинова след срещата си с вицепремиера и министър на отбраната Красимир Каракачанов. Тя бе в зала „Изток“ на Народното събрание.

Разговорът между двамата лидери продължи повече от два часа, а след него те не застанаха заедно пред медиите.

Корнелия Нинова информира журналистите по какви теми са разговаряли.

Една от тях била за националната сигурност.

„Министър Каракачанов предлага нов план за модернизация на армията, който изисква преразглеждане на сегашните решения на Народното събрание“, каза Корнелия Нинова. И продължи: „Това, което те предлагат, са нови срокове за изпълнение на модернизацията и различен начин на финансиране. Той търси подкрепа това решение да бъде прегласувано, само че тук очевидно имат противоречие с министъра на финансите!“

[ad id=“263680″]

Отговорът на лидера на БСП бил – „когато го внесете официално и това стане факт, ние ще се съберем и ще го разгледаме конкретно“.

„Останахме отворени за втора среща“, каза тя.

Вторият въпрос, който поставил Каракачанов, бил за закона за вероизповеданието. „Каракачанов предлага втори, по-разширен законопроект. Ще се запознаем и с тези текстове и ще върнем отговор“, каза тя, цитирана от Новини.бг.

[ad id=“238430″]

„Ние не сме на пазар тук. Те ме поканиха на среща, дойдохме да ги изслушаме, сега ви информириаме какво са поискали. Не сме били на пазарлък. С г-н Симеонов ще се срещнем в четвъртък“, каза Нинова. Според лидера на БСП такива разговори са полезни.


image0 (9K)