Нинова и Цветанов завихриха лют дебат в края на политическия сезон

„Имах чувството, че ролите са се разменили – че БСП управлява, а ГЕРБ са в опозиция. Не конспиративните теории за пълзящ преврат ще решат проблемите в България“, подчерта председателят на социалистите

[ad id=“225664″]

Лют, макар и не директен, скандал си спретнаха в ефира на БНТ лидерът на БСП Корнелия Нинова и зам.-председателят на ГЕРБ Цветан Цветанов. И двамата бяха гости на предаването „Панорама“ по БНТ, но Цветанов бе в студиото, а Нинова се включи от Казанлък, където бе на младежка среща на левицата в навечерието на утрешния събор на Бузлуджа.

Цветанов още веднъж разви тезата си, че БСП и президентът Румен Радев действат в синхрон, с цел да свалят правителството и да влязат във властта през задния вход.

„Имах чувството, че ролите са се разменили – че БСП управлява, а ГЕРБ са в опозиция. Не конспиративните теории за пълзящ преврат ще решат проблемите в България“, отвърна Нинова.

А на въпроса какво е правила при протестиращите в с. Шарково каза: „Чуйте какво казват протестиращите. Ще стоим до хората, защото са онеправдани!“

Припомняме, че Корнелия Нинова отиде при животновъдите в засегнатите от чумата по животните райони.

Според Цветан Цветанов страната е пред епидемия от чума заради хора като нея. Припомни кадрите с протестите в Шарково и още веднъж повтори тезата, поддържана от ГЕРБ, че в района е имало организирана провокация на БСП.

[ad id=“263680″]

Мнението му даде повод на Нинова да мине в атака.

„Ето това е моделът, който искаме да променим. Когато критикуваш властта, върху теб се хвърля цялото мракобесие. На това искаме да сложим край с нашата „Визия за България“, подчерта лидерът на левицата.

„Време е да намерим енергия да сложим край на прехода. Големият въпрос е готово ли е обществото ни на това. Важно е колко, къде и кога да върнем ролята на държавата в образованието, в икономиката, в здравеопазването и да спрем модела, в който държавата се отказва от ключови сектори и ги дава на корпоративни структури“, подчерта Нинова.

„Не сме антиевропейска партия, защото искаме да договорим с народа си при какви условия бихме приели еврото. Тя сподели опасенията си, позовавайки се на финансови експерти, че това би довело до обедняване на народа“.

[ad id=“236993″]

„Не за пръв път ще имаме разминавания със Сергей Станишев. В левицата уважаваме различното мнение. Аз ще убеждавам с аргументи другарите си защо политиката на Вишеградската четворка, води правилна политика. Показахме, че можем да защитаваме националния си интерес с Истанбулската конвенция“, категорична бе тя.

„Време е да намерим енергия да сложим край на Прехода. Големият въпрос е готово ли е обществото ни на това. Важно е колко, къде и кога да върнем ролята на държавата в образованието, в икономиката, в здравеопазването и да спрем модела, в който държавата се отказва от ключови сектори и ги дава на корпоративни структури“, подчерта Нинова.

Тя призна, че не всички възприемат новите виждания.

Цветанов коментира, че с новата програма БСП се връщат назад във времето. Той попита Нинова, защо досега приватизацията е била добра, а сега тръгват към национализация. „Вие внасяте хаос в държавата“, упрекна я той.

„Няма да споря по този начин. Препоръчвам ви първо да четете, а после говорете“, призова Нинова.

[ad id=“218548″]

Цветанов заяви, че с новата „Визия“ БСП се връщат назад във времето. Той попита Нинова, защо досега приватизацията е била добра, а сега тръгват към национализация. „Вие внасяте хаос в държавата“, нападна събеседничката си той.

Зам.-председателят на ГЕРБ заяви, че след три години ще подновят спора по време на парламентарните избори.

„Българските избиратели дадоха гласа си за ГЕРБ и западните ни партньори оценяват високо усилията ни“, каза Цветан Цветанов.


image0 (9K)